Cabinet Personal

Opțiunea Control Parental – serviciu gratuit StarNet

11/07/2019

Opțiunea Control Parental este noul serviciu gratuit marca StarNet de securizare și protejare a abonaților. În cadrul Cabinetului Personal, abonații StarNet vor putea să protejeze întreaga conexiune indiferent dacă utilizatorii se vor conecta prin telefon, tableta, PC sau televizor.

Într-o primă fază, abonații vor putea selecta anumite categorii de pagini web la care să fie interzis accesul la acel punct de conectare indiferent de dispozitivul de pe care navighezi. Odată ce administratorul contului decide să interzică accesul la o anumită categorie, de exemplu jocuri online, în maxim 10 minute orice utilizator conectat la internet în acea locuință nu va mai putea accesa site-urile care conțin jocuri online.

Cele cinci categorii prin care se poate interzice accesul sunt: 

 1. Jocuri online
  Pagini web care conțin jocuri online sau jocuri de noroc
 2. Software
  Pagini web care distribuie programe și aplicații piratate, neautorizate
 3. Caracter dăunător
  Pagini web care conțin informații ce vă poate afecta sănătatea
 4. Rețele sociale
  Pagini web care conțin social networks, video hosting, game sites, etc.
 5. 18+
  Pagini web care conțin nuditate, pornografie, violență, 18+

Aceste cinci categorii înglobează peste 6 milioane de site-uri care sunt actualizate zilnic, la fiecare 2 ore. 

În etapa a doua și a treia, categoriile vor fi diversificate și se vor putea chiar alege site-uri individuale care să fie interzise pentru acces. De asemenea, în viitor va exista și opțiunea prin care se va putea limita accesul la internet pentru anumite intervale de timp. 

StarNet anunță utilizatorii că va exista o perioadă de teste de 4 săptămâni în care așteaptă sugestii pentru noul serviciu la adresa controlparental@starnet.md.

 

Ghidul de utilizare a Controlului Parental.