Cabinet Personal

StraNet susține dezvoltarea antreprenorială printre rândul copiilor

dezvoltare-antreprenoriala
05/05/2017

Într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, dar concurenţială, la data de 6 mai, școlarii au demonstrat capacitățile antreprenoriale la evenimentul Târgul Companiilor Școlare și Minifermelor Școlare, organizat de Junior Achievement Moldova în parteneriat cu StarNet.
Programul Compania Școlară reprezintă nişte laboratoare economice care oferă participanţilor oportunitatea de a înţelege ce presupune înfiinţarea, gestionarea şi succesul unei societăţi comerciale. Evenimentul ajută la dezvoltarea spiritului economic, a aptitudinii de conducere, a responsabilităţii şi abilităţilor de lucru în echipă. Cele peste 20 de companii au prezentat la expoziție obiecte din artizanat, produse din domeniul IT, toate fiind confecționate manual.
Aurelia Salicov, Director StraNet Soluții Ne-am convins de nenumărate ori că în Republica Moldova tinerii sunt dornici să implementeze în practici capacitățile pe care le dobândesc la școală. Scopul nostru este să le creăm condiții optime unde ei ar putea înțelege cu adevărat utilitatea tuturor disciplinelor pe care le însușesc, pentru ca ulterior să poată alege direcția în care doresc să activeze.
Proiectul de cooperare dintre Junior Achievement și StarNet vizează dezvoltarea progresistă, bazată pe practici concrete, a tinerei generației. Drept rezultat, școlarii au posibilitatea să-și creeze viziuni clare despre antreprenoriat, să stabilească relații de colaborare cu diferiți parteneri și să facă cunoștință cu piața internă, pentru a putea face față cerințelor și standardelor pieței externe.