Cabinet Personal

STARNET SUSȚINE TINERILE TALENTE

10/04/2017

În perioada 5–8 aprilie, la Chişinău, s-a desfășurat Festivalul – Concurs Naţional de muzică populară şi uşoară ”Şi tu poţi fi o stea”, ediţia a IV-a. Evenimentul a fost organizat de Pretura sectorului Buiucani, în colaborare cu Primăria municipiului Chişinău, Parcul industrial ”Tracom”, nemijlocit Compania StarNet, şi Agenţia pentru proprietate intelectuală din Republica Moldova.

În acest an, la concurs s-au înregistrat elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi universitar din republică, care vor concura la 4 categorii de vârstă. La această ediţia au participat 56 de instituţii de învăţământ din municipiu şi republică, la toate categoriile de vârstă conform regulamentului: ciclul primar, ciclul gimnazial, ciclul liceal şi învăţământul profesional superior. 400 de copii/elevi, studenți energici, talentați și inteligenți au prezentat 122 de numere vocale/artistice, dansuri populare și sportive, recital de poezie și fragmente teatrale, însoțiți de 100 de profesori.

Evenimentele culturale contribuie la dezvoltarea unei societății a valorilor în Republica Moldova. În calitate de susținător al responsabilității sociale, StarNet își aduce aportul la creșterea și educarea unei societăți de profesionaliști în domeniul lor, pentru că educația prin valori reprezintă vectorul de bază pentru un viitor de succes al tinerii generații. Plus la toate, implicarea tinerilor în organizarea și desfășurarea unui astfel de eveniment înseamnă și responsabilitate, curiozitate și curaj. Proiectele culturale sunt o sursă de informație prezentată într-o formă atractivă, extracurriculară, reprezintă o sursă de distracție, dar și de învățare pentru tineri. Pe lângă acestea, participarea la organizarea unui fenomen cultural este un exercițiu foarte bun pentru imprimarea sentimentului de responsabilitate. Le dorim elevilor, studenților și mentorilor acestora să fie mereu inspirați de talentul și rezultatele lor.