Cabinet Personal

STARNET SUSȚINE FIRST LEGO LEAGUE MOLDOVA

25/02/2017

Pe 25-26 februarie 2017, la Chișinău va avea loc a treia ediție națională a concursului FIRST LEGO League Moldova, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii.

Competiția este organizată de către ATIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) în cadrul Programului național de studiere a roboticii ”ROBOCLUB”, în parteneriat cu StarNet.

Această ediție va întruni peste 40 echipe din toată țara, avându-i drept oaspeți de onoare pe Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, E.S. James D. Pettit, Ambasadoarea Suediei în Moldova, E.S. Signe Burgstaller. Numărul total de participanți, antrenori, suporteri și voluntari preconizați la eveniment este de peste 400 persoane.

În cadrul FIRST LEGO League participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din știință și matematică, realizează o cercetare și elaborează soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Este un eveniment captivant și plin de energie, de tipul competițiilor sportive, care valorifică realizările copiilor și include muzică, moderator, juriu și arbitri.

Echipele care vor avea cea mai bună performanță la FIRST LEGO League Moldova vor fi invitate să concureze la finala regională din Estonia și la Campionatul European Deschis FLL din Danemarca.

Deja al 3-lea an StarNet susţine tinerii ingenioși și talentați care participă la FIRST LEGO League și dezvoltă prin tehnologie și robotică teme de mare importanță pentru societate. FIRST LEGO League este un instrument de inspirație a liderilor de mâine, și implicarea elevilor în acest proiect demonstrează interesul față de un viitor progresist.

StarNet le urează participanților inspirație și echilibru în această competiție.