Cabinet Personal

StarNet – partenerul Innovation Camp

13/11/2018

O nouă ediție a evenimentului economic Innovation Camp s-a desfășurat la Chișinău. StarNet alături de Junior Achievement Moldova, Academia de Studii Economice a Moldovei, Nestlé, Fundația Sturza, Departamentul de Drept UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei au susținut elevii talentați și pasionați de educația economică și antreprenorială.

Timp de 24 de ore de lucru, elevii au analizat probleme specifice domeniului tehnologiei informaționale şi au venit cu idei noi, cât şi fezabile, care ar putea fi utilizate la soluționarea problemei – lipsa ghidurilor și a indicatoarelor de informare turistică.
Aurelia Salicov, Director – StarNet Digital City –

La StarNet, avem convingerea că prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație și a comunicațiilor electronice putem schimba viitorul, fapt pentru care salutăm cu multă încredere inițiativele tinerilor antreprenori în cadrul Innovation CampÎncurajăm membrii echipelor să creadă în ideile lor și să fie activi. La evaluarea proiectelor am pus accent pe utilitate, originalitate și viabilitate. Este important ca ideile să aibă continuitate și să fie aplicabile în viața de zi cu zi.

Cei mai inventivi s-au dovedit a fi membrii echipei MoldoTravel. Elevii au construit o aplicație funcționabilă off-line, cu traducere în 7 limbi, în vederea asigurării accesului turiștilor la informații și totodată posibilitatea vizitării a cât mai multe obiective turistice din Republica Moldova, într-o perioada cât mai scurtă de timp.

Locul doi a fost oferit echipei Try Moldova. Aplicația acestora permite accesarea produselor din magazinele eco, iar locul trei – echipei 3D Moldova pentru aplicațiile Android ce vor oferi acces fiecărui turist la informații complexe despre locurile turistice din țară.

Celelate 11 echipe au propus deasemenea, idei care ar putea oferi suport oricărui turist, și acestea țin de: dezvoltarea terminalelor turistice, qr-guide, planșete digitale, ochelari virtuali, audioghid, aplicații cu roboți, joc cu posibilitatea creării propriului personaj.