Cabinet Personal

STARNET – PARTENERUL CENTRULUI DE EXCELENȚĂ ÎN DOMENIUL TIC – TEKWILL

15/03/2017

Astăzi și-a deschis ușile primul centru de excelență IT din Moldova – Tekwill. Hub-ul, construit pe un spaţiu pus la dispoziţie de Universitatea Tehnică a Moldovei, are o suprafaţă de 3400 m2, cuprinde 150 de spații de co-working, 12 săli de întâlniri și conferințe, 10 spații de oficii, unde se vor desfășura evenimente antreprenoriale și de comunitate, ce vor crea posibilitatea de conectare la rețele locale și internaționale de investitori.

Edificat în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, Tekwill va contribui la soluționarea deficitului acut de resurse umane cu care se confruntă sectorul TIC din Moldova, dar și lipsa unui ecosistem favorabil dezvoltării afacerilor IT. Peste 1000 de persoane vor beneficia anual de activităţile şi iniţiativele lansate.

Tekwill este un proiect grandios implementat de ATIC, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). StarNet, pilonul puternic al dezvoltări sectorului TIC din Republica Moldova, a contribuit nemijlocit la susținerea acestui proiect, asigurând continuu spațiul pentru dezvoltarea viitorilor specialiști, experți și antreprenori din domeniul IT cu servicii de comunicații electronice.

Datorită proiectelor TIC, se stabilește o colaborare sănătoasă între mediul academic, cel public și sectorul privat; se construiește un mediu tehnologic de talie mondială, unde tânăra generație într-adevăr își poate valorifica potențialul și își poate construi un viitor prosper și de calitate. StarNet are încrederea că proiectele IT inovative și creative de astăzi constituie o pregătire solidă a specialiștilor de mâine și, totodată sunt o creștere continuă a calității capitalului uman. În paralel, StarNet lucrează intensiv și ambițios la dezvoltarea altor proiecte IT, cum ar fi Digital City, ce au ca scop de a moderniza sectorul educațional și social din țara noastră, datorită tehnologiilor de ultimă generație. Suntem mândri că am reușit, alături de organizații internaționale, prin idei și scopuri comune, să construim un mediu creativ, inteligent și inovativ pentru dezvoltare.