Cabinet Personal

StarNet – partener CyberSec 2017

30/10/2017

În era digitalizării și tehnologizării progresiste, riscurile cibernetice sunt iminente. În scopul prevenirii pericolelor și sporirii securității cibernetice, la Chișinău, a fost desfășurată Conferința „CyberSec 2017”. Evenimentul se organizează anual, în cadrul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2017 ECSM, cu genericul ”Uniți împotriva amenințărilor cibernetice”.

StarNet, alături de reprezentanți ai sectorului public și privat, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic au pus în discuție securitatea cibernetică la nivel național, prin prisma provocărilor tehnice și de politică, de rând cu siguranța copiilor și adolescenților în mediul online.

Scopul conferinței este creșterea gradului de conștientizare a importanței securității cibernetice în rândul cetățenilor, plus schimbarea percepției amenințărilor informatice, prin intermediul promovării conceptului de securitate a datelor și informațiilor, prin educație, schimb de bune practici și competiții.

StarNet mereu ține pasul celor mai noi tehnologii, resurse de know how și competențe, ceea ce permite să ofere servicii bazate pe tehnologii de ultimă oră. Așa cum managementul securităţii sistemelor IT constituie un factor hotărâtor în buna desfăşurare a activităţilor, atât pentru clienții Home cât și pentru clienții Business, StarNet are grijă ca securitatea cibernetică să respecte toate standardele.