Cabinet Personal

StarNet investește în educația IT prin susținerea Concursului Studențesc Internațional „Ingineria Sistemelor Microelectronice”

19/05/2017

La 19 mai a avut loc al VII-lea Concurs Studențesc Internațional „Ingineria Sistemelor Microelectronice – Sergiu Rădăuţan” – 2017, organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și susținut de către concernul StarNet.

Evenimentul a fost dedicat aniversării a 50 de ani de la fondarea facultății Calculatoare, Informatică şi Microelectronică și a găzduit 20 de echipe studențești din România, Bielorusia, Ucraina şi Republica Moldova. Tinerii au prezentat aplicații din domeniile: electronică, circuite programabile, dispozitive semiconductoare, sisteme şi aplicații cu microcontrolere, dispozitive biomedicale. Scopul Concursului a fost dezvoltarea deprinderilor de elaborare de către studenți a aplicațiilor în domeniul electronicii, sistemelor cu microprocesare, dispozitivelor biomedicale etc.

Suntem martori cum tehnologia, cu pași grăbiți, penetrează toate domeniile de activitate, pregătirea capitalului uman în domeniu IT constituind pilonul forte în prosperarea economiilor și industriilor țărilor. Republica Moldova într-adevăr dispune de tineri talentați, capabili și responsabili să facă față tuturor cerințelor din acest domeniu. Noi, în calitate de parteneri și prieteni devotați ai inovațiilor IT, ne-am angajat să fim alături și să susținem tânăra generație care se implică în procesul educațional alternativ, dau dovadă de inițiativă, acesta îndemnând mai mult decât acumulare de cunoștințe. Le dorim succes și realizări mari concurenților, noi în continuare vom rămâne pentru ei sursa principală de motivație, a adăugat Aurelia Salicov, Director StraNet Soluții.

StarNet menține o colaborare productivă cu Universitatea Tehnică a Moldovei în scopul dezvoltării pragmatice și inteligente a tinerilor. Implicarea StarNet în astfel de inițiative este indispensabilă, întrucât perfecționarea și modernizarea domeniului IT reprezintă nișa de bază pe care o urmărește orice companie de tehnologii informaţionale şi comunicaţii electronice.