Cabinet Personal

Roboți în acțiune – StarNet susține Concursul Internațional ”EARTH ROVER 2017”

17/10/2017

În perioada 18 – 21 octombrie 2017 Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică a Universităţii Tehnice a Moldovei desfășoară cea de a Va ediţie a Concursului Studențesc Internațional „Earth Rover – 2017” în domeniul sistemelor robotice mobile.

Pentru Concurs au fost înregistrate 12 proiecte din domeniul sistemelor robotice mobile elaborate de 12 echipe: din Republica Moldova (6 echipe), România (2 echipe) şi Ucraina (2 echipe). Fiecare echipă este formată din 2 sau 3 studenţi şi un îndrumător.

StarNet are convingerea că industria tehnologiilor este astăzi indispensabilă oricărui domeniu de activitate. Susținerea, promovarea ideilor și proiectelor ce contribuie la progresul tehnologic este responsabilitatea pe care StarNet o urmează cu pasiune încă de la fondare.

Aurelia Salicov, Vice Director StarNet Management Grup, Fiind alături, orientând și oferind sfaturi practice specialiștilor în devenire putem construi un viitor cu oportunități frumoase de promovare în Republica Moldova. Încurajăm tinerii din cadrul Earth Rover – 2017 să fie activi și dornici de a cunoaște și a descoperi.

Activităţile incluse în Programul Concursului permit dezvoltarea profesională a studenţilor şi încercarea puterilor în elaborarea unui proiect finit şi funcţional din domeniul sistemelor robotice mobile, precum şi lucrul în echipă al studenţilor. Un rol foarte important îl constituie stabilirea relațiilor de prietenie cu membrii echipelor din străinătate.

Earth Rover – 2017 prevede pregătirea cadrelor inginerești de o calificare înaltă necesare în Republica Moldova pentru domeniile  Calculatoare, Mecatronică, Tehnologii Informaționale și Comunicații.