Cabinet Personal

StarNet – partenerul la Conferința Regională Junior Achievement Moldova

14/04/2019

De mai mulți ani, StarNet este alături de Junior Achievement Moldova și susține activitățile întreprinse de organizație pentru a motiva tinerii din Republica Moldova de a crește și a se dezvolta acasă.

StarNet a susținut primul eveniment regional de acest tip organizat în Republica Moldova, „Educația Antreprenorială – promotor al dezvoltării societății”. Conferința este dedicată pe de o parte recunoașterii importanței actorilor publici și privați în susținerea programelor educaționale implementate de către Junior Achievement Moldova, pe de altă parte importanței schimbului de bune practici între profesori, elevi, mediul de afaceri și absolvenți a programelor JA pe segmentul promovării culturii antreprenoriale.

Pe 12 aprilie, parteneri din Serbia, România, Macedonia, Albania, Belgia, Georgia și Bulgaria, experți internaționali, profesori din rețeaua JA Moldova, elevi și absolvenți ai programelor de antreprenoriat și educație economică, reprezentanți ai mediului de afaceri, donatori, ONG au avut parte de o experiență unică: un mix dintre activități interactive și paneluri de discuții. Speakerii au împărtășit experiența și istoriile de succes, precum și bunele practici aplicate la nivel internațional.

Aurelia Salicov, Director Digital Park, Încurajăm ideile și personalitățile care-și aduc aportul la dezvoltarea și cercetarea domeniului IT, întrucât în actuala societate informațională totul pornește de la tehnologizare, servicii de calitate și inovative, aplicații digitale. Or, prin desfăşurarea unor astfel de conferințe inspirăm și creștem viitorii specialişti, care au nevoie de suportul profesionaliștilor bine antrenați, citiți și creativi din domiul tehnologiilor informaționale. Suntem aici pentru că ne-am angajat să promovăm un viitor al progresul informațional, să aducem aproape de oameni inovația și serviciile de calitate care vor simplifica viaţa de zi cu zi și le vor deschide noi oportunități de dezvoltare.

Proiectul de cooperare dintre Junior Achievement și StarNet vizează dezvoltarea progresistă, bazată pe practici concrete, a tinerei generației. Drept rezultat, tinerii au posibilitatea să-și creeze viziuni clare despre antreprenoriat, să stabilească relații de colaborare cu diferiți parteneri și să facă cunoștință cu piața internă, pentru a putea face față cerințelor și standardelor pieței externe.