Cabinet Personal

Date oficiale cu privire la incendiul care a afectat rețeaua StarNet

23/10/2017

Duminică, 22 octombrie, rețeaua StarNet a fost afectată de un incendiu, care s-a produs la unul din cele 2 noduri principale de distribuție a Internetului din Republica Moldova.

În sectorul Centru al capitalei clienții au rămas fără conexiune la serviciile de Internet, Televiziune și Telefonie, iar în unele regiuni ale republicii s-a înregistrat o sistare parțială, serviciile funcționând cu degradare. Situația imprevizibilă a afectat circa 8000 de clienți în Chișinău și circa 15000 în regiuni.

Volumul pagubelor este considerabil, întrucât au fost distruse cabluri și echipamente de comunicații, prejudiciu fiind estimat la o sumă de peste 7 milioane lei.
Cazul este cercetat și cauza izbucnirii incendiului va fi stabilită doar după rezultatele expertizei.

Totodată, incendiul a blocat pentru mai multe ore Serviciul Suport Clienți StarNet, motiv pentru care apelurile și solicitările consumatorilor nu au putut fi preluate.

Vă asigurăm că imediat după incendiu au fost mobilizate toate echipele de tehnicieni StarNet pentru a remedia situația creată. Până la momentul actual constructorii, sudorii, administratorii de rețea lucrează fără întrerupere pentru a lichida toate consecințele.
Am mobilizat toate resursele noastre și sunt depuse toate eforturile pentru a reconecta cât mai rapid clienții la serviciile de Internet, Televiziune și Telefonie. Astfel, până la sfârșitul zilei urmează ca toate lucrările să fie finalizate, iar serviciile să fie prestate absolut tuturor.
În pofida prejudiciilor considerabile de pe urma situației de forță majoră, StarNet va recalcula toate facturile de servicii și clienții care au fost afectați nu vor achita pentru perioada în care serviciile nu au activat sau au lucrat parțial.

În cazul în care înregistrați perturbări în funcționare a serviciului, vă rugăm să contactați Serviciul Suport Clienți (022 844 444), să comunicați angajaților din oficiile StarNet, cât și în chatul de pe pagina de Facebook StarNet.

Vă mulțumim pentru înțelegere și fidelitate!