Cabinet Personal

Asistentul Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, în vizită la Concernul StarNet

07/05/2018

Vineri, Concernul StarNet a fost vizitat de oaspeți speciali. Am avut plăcerea să împărțim progresul viitorului park IT – Digital Park – cu Asistentul Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman.

Alexandru Machedon, Președintele StarNet, a prezentat oaspetelui american proiectul și etapa de implementare a parkului. În luna august a acestui an urmează a fi inaugurată prima etapă a Digital Park, atunci când companiile IT își vor începe activitatea în cadrul complexului inovativ.

De asemenea, dl Bierman și colegii săi au discutat cu tinerii din cadrul proiectelor Creative Robotics și Junior Achievement. Aceștia le-au mulțumit membrilor delegației pentru asistența și aportul USAID în educația și dezvoltarea tinerei generații din Moldova.

Studenții proiectului Academy Plus Moldova au discutat cu delegația americană și au menționat importanța proiectului pentru dezvoltarea și instruirea tinerilor și pregătirea acestora pentru activitatea în domeniul IT.

Oficialul a vizitat proiectele USAID, desfășurate în întreaga republică, analizând cum a evoluat țara noastră de la ultima sa vizită aici, pe care a efectuat-o la sfârșitul anilor 90′. Brock Bierman a fost învestit în funcția de Asistent al Administratorului USAID pentru Europa și Eurasia în data de 8 ianuarie 2018.