Cabinet Personal

ACADEMYPLUS MOLDOVA, LOCUL UNDE SE NASC ADEVĂRAȚII SPECIALIȘTI DE PROGRAMARE

15/01/2017

Limbaj de programare, web, C++, Java, PhP, Game design etc. prea obositor? Nu şi dacă vorbim despre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume, despre școlile unde nu sunt cursuri, nu sunt profesori, nu sunt ore fixe, dar care își propun să transforme tinerii pasionați de IT în profesioniști și viitori antreprenori.

„Domeniul IT este ceea ce mă interesează, dar anume unde pot obține experiența de care am nevoie și în același timp să nu fiu plictisit de ore?”, „Care este probabilitatea că voi fi angajat în câmpul muncii?” Sunt subiectele sensibile cel mai des abordate de tineri astăzi.

StarNet, în parteneriat cu Fundația IT Moldova, susține idee că limbajul de programare este important în lumea modernă actuală și poate fi și distractiv! De curând, Coding Game: Practice coding with fun programming challenges a realizat clasamentul universităților cu cei mai buni coderi din lume. Printre cele 700 de instituții cercetate, s-a evidențiat École 42 Paris, care se bazează pe puzzle-uri individuale de formare, provocări de inteligență artificială, jocuri multi player, probleme de optimizare, unele activități asincrone, unele limitate de timp, altele sunt doar pentru distracție.

Prima şcoală privată şi gratuită de informatică a fost lansată aici în Moldova, în 2016, creată de StarNet şi Fundaţia IT Moldova în parteneriat cu Academy Plus Cluj-Napoca și renumita École 42 Paris – Academy Plus Moldova. Aici, ai posibilitatea să înveți la o școală programul căreia este în topul universităților ce pregătesc experți în programare. Academy Plus este neconvențională, pentru că se adresează tuturor: atât absolvenților de școli, licee, colegii și universități (deși nu este obligatorie o diplomă), cât și celor care visează la o schimbare profesională. Aici nu se pune accent pe teorie, ci pe practică, muncă în echipă, precum și dezvoltarea abilităților antreprenoriale. Indiferent de studii și formare profesională, scopul Academy+Moldova este de a forma prin module practice specialiști de programare, pregătiți să intre imediat în câmpul muncii și să contribuie la performanța companiilor în care vor fi angajați.

Academy+Moldova s-a lansat la începutul anului 2016, unde s-au înscris peste 4000 de participanți. Înscrie-te şi tu aici pentru a deveni unul din cei mai buni coderi din lume!